RSS

چرا ابتلا به کبد چرب در ایران این قدر زیاد شده است؟

25 فوریه

جیگر.jpg

چرا ابتلا به کبد چرب در ایران این قدر زیاد شده است؟
.
دکتر ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:
شیوع کبد چرب نتیجه این است که میزان مصرف غذای روزانه افراد بیشتر شده است؛ به طوری که سرانه مصرف کالری هر ایرانی از 2 هزار کالری در روز در چند دهه قبل به سه هزار و 100 کالری رسیده که از متوسط جهانی حدود 550 کالری بیشتر است.
این آمار نشان می دهد میزان مصرف کالری روزانه ایرانی ها حدود 30 تا 35 درصد اضافی است و این کالری اضافی به صورت چربی در بخش های مختلف بدن از جمله کبد رسوب می کند.
عوارض جدی کبد چرب، فقط کبد را درگیر نمی کند؛ در مواردی بیشتر افرادی که کبد چرب دارند تا آخر عمر ممکن است با مشکل کبدی مواجه نشوند اما مستعد ابتلا به سکته های قلبی و مغزی می شوند.
.
پرخوری باعث شده که 70 درصد ایرانی ها یا چاق باشند یا درجاتی از اضافه وزن داشته باشند. در کنار آن حدود 78 درصد ایرانی ها تحرک بدنی کافی ندارند و این دو عامل باعث شیوع کبد چرب شده است.
.
همچنین این مساله سبب شده که از هر 375 هزار مرگ سالانه در کشور، 100 هزار مرگ زودرس باشد یعنی این تعداد افراد 10 سال زودتر از میزانی که می توانند زنده باشند، می میرند.
مهمترین علت این مرگ ها سکته های قلبی و مغزی است و عمدتا در افرادی بروز می کند که کبد چرب دارند.
.
.
• عوامل ابتلا به کبد چرب
فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد، علت عمده بروز کبد چرب غیرالکلی را به طور کلی پرخوری، نبود تحرک بدنی و عوامل ژنتیکی عنوان کرد و در مورد مواد مخدر گفت:
مواد مخدر مانند تریاک و انواع مشتقات آن و سیگار تاثیر مستقیمی در بروز کبد چرب ندارند و تاثیر آنها بیشتر روی سکته های قلبی و مغزی است.
مشروبات الکی نیز نوع خاصی از کبد چرب را به وجود می آورند و هر فردی که مشروبات الکی مصرف کند، به نوعی از کبد چرب مبتلا می شود که به آن کبد چرب الکلی گفته می شود.
.
.
• درمان
80 درصد افراد مبتلا به کبد چرب اگر وزن خود را کاهش دهند و ورزش کنند، بهبود می یابند و 20 درصد موارد نیز لازم است دارو مصرف کنند.
.
20 درصد افرادی که کبد چرب دارند، لاغر هستند اما چاقی شکمی دارند؛ این بدترین نوع کبد چرب است که علت ژنتیکی دارد و مبتلایان به آن باید حتما دارو مصرف کنند.
در حال حاضر کبد چرب به مهمترین علت سیروز کبدی و پیوند کبد در ایران و جهان تبدیل شده است.
.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تاکید کرد:
لازم است در زمینه خودمراقبتی در ایران فرهنگ سازی شود و با افزایش آگاهی درخصوص علل بیماری ها مردم کمتر غذا بخورند، تحرک بدنی خود را افزایش دهند، ورزش کنند و نمک کمتری (مصرف نمک در ایران دو و نیم برابر نیاز بدن) مصرف کنند.
..
 
Advertisements
 
بیان دیدگاه

نوشته شده توسط در فوریه 25, 2017 در Uncategorized

 

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

 
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: