RSS

خواص میوه قره گیله یا بلوبری

10 اکتبر

blue berry.jpg

خواص میوه قره گیله یا بلوبری
.
احتمالا میوه قره گیله را با زالزالک و یا انواع دیگر توت اشتباه می‌گیرند. قره گیله نوعی توت است که می‌توان آن را جزو دسته‌ی میوه‌های بسیار مفید قرار داد.
.
ميوه و برگ‌های قره گيله در تهيه داروهای گياهی كاربرد دارند.
ميوه آن حاوی تركيباتی به نام “آنتي سيانوسيد” است كه گفته می‌شود رگ‌های خونی را تقويت می‌كند، جريان خون را بهبود می‌بخشد و می‌توان از آن در درمان اختلالات چشمی‌نظير رتينوپاتي ديابتی، آب مرواريد و آب سياه و اختلالات گردش خون در بدن نظير رگ‌های واريس و بواسير استفاده كرد.
اين تركيبات همچنين شبكيه را (بخشی از چشم كه ديد در شب را تقويت و به چشم كمك می‌كند تا با تغييرات نور سازگاری پيدا كند)، تقويت می‌كنند.
خلبانان بريتانيايی در طول جنگ جهانی دوم قبل از عزيمت به عمليات بمباران شبانه قره گيله مصرف می‌كردند چرا که در اثر مصرف آن قدرت بينايی آن‌ها تقويت می‌شد.
.
برگ‌های قره گيله، براي كنترل ميزان قند خون در افراد ديابتی مورد استفاده قرار گرفته است، ليكن هيچ گونه اسناد و مدارك مستندی دال بر موفقيت اين نوع درمان وجود ندارد.
هر چند مصرف قره گيله در هر ميزان بی‌خطر است، اما اگر برگ‌های اين گياه در مقادير بالا و به مدت طولانی مصرف شود، سمی‌است. به همين دليل، مصرف كم و محدود آن توصيه می‌گردد.
.
قره گيله خشك در طول ساليان متمادی برای درمان اسهال مورد مصرف بوده است. اين گياه حاوی ميزان بالای “تانين” است، كه به كنترل و كاهش التهاب روده‌ای (كه سبب اسهال می‌شود) كمك می‌كند.
عصاره قره گيله، نيز می‌تواند معده را در مقابل زخم معده حفاظت كند.
اين ماده توليد موكوس معده را كه در مقابل اسيدهای‌هاضمه نشان می‌دهد، تحريك می‌كند. چون اين ماده عضلات را شل کرده در تسكين درد ناشی از انقباض‌های قاعدگی می‌تواند مؤثر واقع شود.
.
.
***دلایلی که باعث می‌شود همیشه یک مشت میوه قره گیله بخورید!
.
1- آنتی اکسیدان: این توت حاوی آنتی اکسیدان است. به همین دلیل رنگ آن تیره است. آنتی اکسیدان ماده‌ای قدرتمند است که با رادیکال‌های سلول‌ها مبارزه می‌کند.
.
2- ویتامین‌ها: قره گیله سرشار از ویتامین B است. ویتامینی که بدن برای تبدیل غذا به انرژی نیاز دارد. همچنین شامل ویتامین‌های C و E نیز است که فعالیت آنتی اکسیدا‌ها را افزایش می‌دهد. قره گیله غنی از مواد معدنی مانند پتاسیوم، سلنیوم، روی، آهن و منیزیوم است.
.
3- کم کالری: یک لیوان پر از کالری فقط 80 کالری دارد. فیبری که دارد برای صاف کردن شکم موثر است و چربی‌های ناخواسته را می‌سوزاند.
.
4- دسترسی راحت: در مناطق مرطوب شمال ایران به راحتی قابل دسترس است.
.
5- طعمی‌دلچسب و خوشمزه: همه‌ی ما تجربه این را داشته‌ایم که غذای سالم اما بی‌مزه بخوریم. این یکی از دلایلی است که علاقه‌ای به خوردن غذای سالم نداریم. با این‌که میوه‌های طبیعی سرشار از مواد مغذی و معدنی هستند اما قند نیز دارند. قره گیله سرشار از مواد معدنی، فیبر و ویتامین است و کالری کمی‌دارد اما همچنان خوشمزه است.
.
.
Advertisements
 
بیان دیدگاه

نوشته شده توسط در اکتبر 10, 2016 در Uncategorized

 

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

 
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: